Ce este cancerul de san?

cancerul de sanCancerul de san reprezinta una dintre cele mai intalnite afectiuni cancerigene la femei. Din pacate, in ultimii ani, boala a inceput sa se manifeste la femei din ce in ce mai tinere insa in contrapartida, tot mai putine femei mor de pe urma cancerului la san. Aici un rol foarte important il are modul in care fiecare femeie intelege sa se autoexamineze periodic. De ce? Pentru ca, daca ar fi sa ne luam dupa ultimile studii, aproape trei sferturi din cazurile de cancer de san sunt descoperite prin autoexaminare, o tehnica simpla si usor de aplicat.

In general simptomele sunt usor de identificat si tin de aparitia unor chisturi la nivelul unuia sau al ambilor sani, dureri, scurgeri,inflamarea sanului, mancarimi, etc.
Organismul feminin este unul sensibil, de aceea si metodele de prevenire a aparitiei cancerului de san sunt foarte importante. Ele tin de respectarea unor cicluri naturale dar si de ingrijirea adecvata a organismului.
Astfel, se recomanda ca prima nastere sa fie facuta inainte de varsta de 30 de ani, avand in vedere ca in caz contrar, riscul de aparitie a cancerului de san creste cu fiecare an suplimentar. De asemenea alaptarea se recomanda a fi prelungita cat mai mult, inclusiv peste varsta de un an.

Sportul a fost si ramane mereu un factor important in mentinerea starii de sanatate. De aceea, fiecare femeie trebuie sa isi rezerve timp pentru exercitii zilnice dar si pentru controale ginecologice regulate, macar odata pe an.

Nu in ultimul rand, alimentatia este esentiala asa ca alimentele grase ar trebui rarite iar fructele si legumele ar face bine sa se regaseasca mult mai des in regimul alimentar. De asemenea, se recomanda si renuntarea la alcool si tutun, daca este cazul.

In concluzie, recurenta cancerului de san are directa legatura cu stilul de viata adoptat, deci daca veti alege sa traiti sanatos veti descoperi ca sunteti aparata si de asemenea afectiuni

O părere la “Ce este cancerul de san?

  1. as vrea sa sti daca am cancer am avut un nodul la sanul stang dar acum sa facut o coarja ca la o buba sa rupt si a curs sange si sa format o gaura cat un sanbure de mar acum iar am o coarja ami este foarte frica nustiu ce sa fac oare am cancer

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>